Op 1 november is het de jaarlijkse dag van de BHV. De dag om de BHV’ers te bedanken en in het zonnetje te zetten. Namens de landelijke commissie zijn er verschillende BHV’ers genomineerd om BHV’er van het jaar te worden.

Op de dag van de BHV worden BHV’ers in het zonnetje gezet. Namens de landelijke commissie worden er altijd bhv’ers genomineerd om BHV’er van het jaar te worden. Dit jaar zijn onder andere onze cursisten Rene Veentjer en Cor Hus van Rijkswaterstaat genomineerd. Wij spraken hen kort over hoelang zij al BHV’er zijn en vooral: waarom!

Rene Veentjer

Rene is al ruim 15 jaar bhv’er en daarmee zeer ervaren! Voordat Rene BHV’er werd, was hij al EHBO’er en was het voor hem niet meer dan logisch om zich ook te laten scholen voor de BHV. Daarbij heeft hij helaas wel eens gebruik moeten maken van zijn competenties als EHBO’er. Zo kwam hij in een situatie waarbij een collega gereanimeerd moest worden bij een hartstilstand. Dit gaf voor hem de definitieve doorslag: hij werd BHV’er! Volgens Rene zijn de kennis en vaardigheden van groot belang. Zowel binnen de organisatie als in zijn privéleven kan hij immers het verschil maken!

Cor Hus

Cor is al geruime 18 jaar BHV’er. Dit begon allemaal toen hij veel externe opdrachten deed vanuit Rijkswaterstaat. Hierbij waren de eisen duidelijk: naleven van veiligheid en altijd beperken van slachtoffers. Hierom is het volgens Cor erg belangrijk dat medewerkers achter het BHV-beleid staan en actief hieraan deelnemen. Ook Cor was net als zijn collega Rene al EHBO’er voordat hij BHV’er werd.

Heb jij nou ook een BHV-held? De nominaties voor de landelijke BHV’er van het jaar is al geweest, maar bij het Veiligheidsinstituut kan jij je BHV-held nomineren! Op de dag van de BHV zullen we de volgende prijzen uitreiken: 1x professionele EHBO-koffer, 20x Kiss of Life, 1x Spraybrandblusser, 2x ploegleider basiscursus en 2x Verbandtrommel voor in de auto.

Feedback