Het Veiligheidsinstituut en Corona

Home » Corona

Onze locaties zijn er klaar voor!

Door de coronamaatregelen mogen we weer beginnen met het opleiden van bedrijfshulpverleners. Online deden we dit al een tijdje maar nu ook fysiek! Daarbij gelden wel de richtlijnen van het RIVM: deze zijn bindend voor het Veiligheidsinstituut en de cursussen die wij geven. U kunt zich vast wel voorstellen dat dit voor ons veel aanpassingen betekent, maar dit doen we uiteraard graag. Wij staan de trappelen om Nederland samen veilig te maken!

In veel beroepsbranches is het verplicht om een EHBO of BHV-cursus te volgen om een beroep uit te kunnen oefenen. Daarbij is het voor organisaties en bedrijven van cruciaal belang dat personeel kennis heeft van bedrijfshulpverlening. Met deze kennis worden de overlevingskansen van een slachtoffer aanzienlijk vergroot, bijvoorbeeld bij een ongeval, onwel wording of ontruiming tijdens werktijd. BHV en EHBO-cursussen zijn dan ook noodzakelijk voor de continuering van dagelijkse werkzaamheden binnen instellingen, bedrijven en andere organisaties.

Voor het op peil houden van de vaardigheden van de bedrijfsnoodorganisatie dient er periodiek getraind te worden. Door het trainen van vaardigheden in aangepaste vorm kan een veilige werkomgeving met opgeleide hulpverleners geborgd blijven. Bent u benieuwd welke aanpassingen het Veiligheidsinstituut heeft gedaan?

Hoe ziet de cursus eruit in een 1,5 meter maatschappij?

  • Binnen ons instituut dragen wij een mondkapje;
  • Wij volgen de strikte richtlijnen van het RIVM op;
  • Voor alle cursisten een eigen verbandset met wegwerphandschoenen;
  • Binnen ons instituut dragen wij als we ons verplaatsen een mondkapje;
  • Kleinere groepen afgestemd op de grootte van het leslokaal;
  • Leslokalen en de locatie zelf worden vaker schoongemaakt dit is zowel bij VI als bij onze externe locaties;
  • Op alle locaties zijn desinfecterende handgel en handzeep aanwezig;
  • In plaats van het lunchbuffet serveren we per cursist een op wens samengesteld lunchpakket.

Welke cursussen heeft het Veiligheidsinstituut ontwikkeld tijdens de lockdown zodat u uw BHV organisatie efficiënt kunt opleiden zonder dat er grote groepen samen komen en u minder verleturen heeft?

  1. Het BHV webinar i.c.m. masterclass;
  2. De BHV toets.
Nieuwe cursus plannen?

Wij adviseren u direct weer te doen. Zo voorkomt u teleurstelling. Wij verwachten dat door de afgelopen periode met een intelligente lockdown er een enorme druk op de planning komt te staan.

Tijdens de zomermaanden zijn er extra trainingsmogelijkheden.

Zodat we al onze cursisten kunnen bedienen, maar nog belangrijker dat de certificeringen niet verlopen. Plan daarom tijdig uw cursus zodat u de veiligheid borgt binnen uw organisatie en omdat u nu nog verzekerd ben van een cursus op de datum die u het beste schikt!

Trainen in de avond of het weekend?

Omdat vanaf 15 augustus tot en met december is de drukste periode van ons cursus jaar en door de vele verplaatsingen kunt u er vanuit gaan dat deze periode dit jaar nog drukker wordt. Omdat wij iedereen de mogelijkheid willen bieden om opgeleid te blijven bieden wij in Q 2 & 3 ook de avonden en weekenden aan om te kunnen trainen. Heeft u interesse? Ons relatiebeheer team helpt u verder! 

Heeft u nog vragen?
Neem gerust contact met ons op.

088 71 10 200
info@veiligheidsinstituut.nl