EHBO middelen

EHBO middelen

Bij het verlenen van eerste hulp, worden regelmatig verbandtrommels, verband- en hulpmiddelen gebruikt. De Arbowet schrijft het bij de hand hebben van een EHBO uitrusting voor.
Bedrijven dienen tegenwoordig te beschikken over een bedrijfsverbandset BHV, welke gebaseerd is op een zogenaamde ‘werkunit´. Het aantal units (verbanddozen) welke in een bedrijf aanwezig dienen te zijn, is afhankelijk van de grootte en samenstelling van het bedrijf.

Periodieke controle

Een verbandtrommel is samengesteld uit onder andere verbandmiddelen. Deze verbandmiddelen hebben een houdbaarheidsdatum.

Daarnaast wordt regelmatig gebruik gemaakt van verbandmiddelen, waardoor de verbandtrommel niet meer compleet is. Genoemde feiten maakt regelmatige controle van uw verbandtrommels noodzakelijk.

Veiligheidsinstituut.nl controleert uw verbandtrommels conform de richtlijnen van Arbo-wet en Het Oranje Kruis.

Jaarlijkse controle

Veiligheidsinstituut.nl kan al of niet in combinatie met controle overige arbo- en veiligheidsmiddelen ook de jaarlijkse verplichte controle van uw verbandtrommels uitvoeren.

Daarbij bieden wij de mogelijkheid aan om op afroep de aanvulling van uw verbandtrommels te verrichten. Zo blijven uw ‘werkunits´ up-to-date en wordt er niet mis gegrepen in geval van nood.

Na de jaarlijkse controle van uw verbandtrommels voorzien wij de verbandtrommels van een keuringssticker. Zo is in één oogopslag te zien dat de desbetreffende verbanddoos gecontroleerd is en wanneer de nieuwe controle uitgevoerd dient te worden.

Voordelen jaarlijkse controle verbandtrommels

Met de jaarlijkse controle van uw verbandtrommels heeft u een aantal belangrijke voordelen:
  • u voldoet aan alle wettelijke eisen;
  • u geeft aan dat u een duidelijk veiligheidsbeleid heeft;
  • u kunt meerdere controles tegelijkertijd laten uitvoeren;
  • de trommels zijn gebruiksklaar;
  • u grijpt niet op een lege plaats;
  • u kan letsel aan mens en dier alsmede materiële schade voorkomen of beperken.

Heeft u na het lezen van dit informatieblad nog vragen?
Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Bas van der Meide
Veiligheidsadviseur
06 43 61 95 53
b.vandermeide@veiligheidsinstituut.nl