AED
Bij een hartstilstand kan een AED het verschil maken en is dus van levensbelang! Het is belangrijk dat je een AED snel tot je beschikking kan hebben. Het Veiligheidsinstituut denkt graag met je mee in de aanschaf, maar ook het onderhoud van een AED.
Er zijn verschillende types AED’s. Sommige AED’s kunnen namelijk goed buiten in een kast worden gehangen, terwijl andere meer geschikt zijn om binnen te bewaren. Daarnaast hebben alle AED’s eigen specificaties. Het Veiligheidsinstituut heeft alle kennis in huis om jou de meest geschikte AED te adviseren en alle verschillen uit te leggen.
Een AED moet jaarlijks worden gekeurd en periodiek worden onderhouden. Hoe vaak dit is en wat de kosten daarvan zijn, hangt af van je type AED. Door het onderhoud en de keuringen uit te laten voeren, zorg je ervoor dat de AED inzetbaar is in het geval van een calamiteit. Onze servicemonteurs zijn breed opgeleid, waardoor zij met de controle van blusmiddelen, EHBO koffers en andere veiligheidsmiddelen ook direct uw AED mee kunnen nemen. Het Veiligheidsinstituut ontzorgt u hierin van A tot Z. Wij nemen contact met u op wanneer de AED aan onderhoud of keuring toe is, zodat u hier zelf geen omkijken naar heeft.
Een AED neemt de reanimatie niet over, daarom is het belangrijk dat je zelf kan reanimeren. Dat leren we je in een reanimatie en AED cursus, maar ook in onze BHV en EHBO cursussen. Volg je een cursus in een eigen groep (incompany)? Dan nemen wij de train AED mee van hetzelfde type als de aanwezige AED is.
Denk je erover om een AED aan te schaffen of te laten onderhouden?
Vraag dan een adviesgesprek aan met ons! Onze adviseur komt graag bij u langs om je van een goed advies te voorzien.