Doktersassistente opleiding

Home » Opleidingen » Doktersassistente opleiding

Wat houdt de doktersassistente opleiding in?

Met een doktersassistente opleiding kun je veel kanten op. Tijdens de opleiding krijg je les over uiteenlopende onderwerpen zoals medische kennis, medische technische handelingen en triage. Zo word je goed voorbereid op het afwisselende beroep. De doktersassistente opleiding is te volgen op onze locaties in Amersfoort, Haarlem, Tilburg en Zoetermeer. Bekijk de praktische informatie voor de exacte startdatum per locatie.

Wat doet een doktersassistente?

Als doktersassistente ondersteun je artsen en andere medische professionals bij hun werk. Je verwelkomt patiënten, plant afspraken in en houdt medische dossiers bij. Daarnaast beantwoord je telefoontjes van patiënten en voer je medische onderzoeken uit, zoals het meten van bloeddruk en het afnemen van bloedmonsters. Ook voer je administratieve taken uit, zoals het bijhouden van de agenda van de arts. Wil je meer weten over de dagelijkse werkzaamheden van een doktersassistente? Bekijk de uitgebreide beschrijving van de werkzaamheden.

Hoe ziet de opleiding eruit?

De lessen van onze doktersassistente opleiding worden in de avond gegeven. Afhankelijk van je startdatum duurt de opleiding 1 tot 1,5 jaar. De lessen zijn klassikaal en je hebt de hele opleiding les met je eigen groep. Tijdens de opleiding ga je bezig met medische kennis, medische technische handelingen, triage en loop je stage. Voor het behalen van een MBO-4 diploma zijn vakken als Engels, Nederlands en rekenen een verplicht onderdeel. Meer informatie over het curriculum en de opbouw van de opleiding vind je op onze website van het Medischinstituut.

Voor wie is de opleiding geschikt?

Om de avondopleiding tot doktersassistente te volgen, moet je goed gemotiveerd zijn. Het is een opleiding die veel van je zal vragen, dus het is belangrijk dat je voldoende tijd kunt vrijmaken. Om te kijken of de opleiding bij jou past en of jij bij de opleiding past, houden we een vrijblijvend intakegesprek. Je kunt een intakegesprek aanvragen door contact met ons op te nemen via telefoon of e-mail.

De opleiding tot doktersassistente wordt in samenwerking met Medischinstituut aangeboden en vindt plaats op onze locaties in Amersfoort, Haarlem, Tilburg en Zoetermeer. Bezoek onze website voor meer informatie over de doktersassistente opleiding en om je in te schrijven.

Meer informatie?

Bekijk de opleiding doktersassistente op onze website van het Medischinstituut:

opleiding doktersassistente

Inschrijven voor opleiding doktersassistente?

Schrijf je in via onze website van het medischinstituut.

Inschrijven