Advanced Life Support (ALS)

Home » Opleidingen » Advanced Life Support (ALS)

De Advanced Life Support (ALS) cursus biedt een gestandaardiseerde benadering van cardiopulmonale reanimatie, met als doel het ontwikkelen van uitgebreide vaardigheden voor professionele hulpverleners. Deze intensieve training richt zich op het verbeteren van de reanimatietechnieken om de overlevingskansen van patiënten in noodsituaties te maximaliseren. Een van de cruciale aspecten van deze cursus is het correct gebruik van een Automatische Externe Defibrillator (AED), een essentieel hulpmiddel bij reanimatie in Nederland.

De cursus behandelt een breed scala aan onderwerpen, gericht op het verbeteren van de praktische vaardigheden van de deelnemers. Van de herkenning van acute patiënten volgens de ABCDE-methode tot het toepassen van het ALS-algoritme, het beheren van de luchtweg, het monitoren en herkennen van ritmes, en het veilig defibrilleren, alle essentiële aspecten van geavanceerde reanimatie worden grondig behandeld. Bovendien omvat de training het gebruik van medicatie en het uitvoeren van specifieke deelvaardigheden, zoals intubatie, defibrillatie, cardioversie en pacing.

Deze hoogwaardige cursus wordt verzorgd door ervaren instructeurs die gecertificeerd zijn door zowel de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) als de European Resuscitation Council (ERC). De certificering door deze gerenommeerde instanties verzekert de deelnemers van de hoogste standaarden in reanimatieonderwijs en -training. De instructeurs beoordelen niet alleen de kennis van de cursisten, maar ook hun inzet, teamwork en leiderschapsvaardigheden tijdens praktische simulaties en theoretische evaluaties.

Na succesvolle afronding van zowel het praktische als het theoretische examen, ontvangen de deelnemers een certificaat van de ERC, wat hun bekwaamheid in Advanced Life Support bevestigt. Dit certificaat is niet alleen een erkenning van de verworven vaardigheden, maar ook een waardevolle aanvulling op het professionele profiel van medische professionals in zowel ziekenhuizen als ambulances. Voor meer gedetailleerde informatie over deze cursus en aanverwante onderwerpen, kunnen geïnteresseerden terecht op de website van het Medischinstituut (medischinstituut.nl).

De cursus Advanced Life Support (ALS) wordt aangeboden in samenwerking met het Medischinstituut.

088 71 10 220
opleiding@medischinstituut.nl

Meer informatie?

Advanced Life Support (ALS)