Immediate Life Support (ILS)

Home » Opleidingen » Immediate Life Support (ILS)

De Immediate Life Support (ILS) cursus is van onschatbare waarde voor elke zorginstelling die zich wil voorbereiden op het herkennen, stabiliseren en mogelijk reanimeren van acute patiënten. Deze cursus richt zich specifiek op het handelen in de cruciale tijd voordat het Advanced Life Support (ALS) team ter plaatse is, of wanneer je als lid van een reanimatieteam niet de leiding hebt.

Trainingsmogelijkheden

De cursus biedt flexibele trainingsmogelijkheden, waaronder sessies op onze oefencentra, op locatie bij jouw bedrijf, of op een van onze veertig open inschrijvingslocaties verspreid over het hele land.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Artsen en (gespecialiseerde) verpleegkundigen die binnen hun beroepsgroep geavanceerde reanimatietechnieken moeten kunnen toepassen. Deze training is ontworpen voor diegenen die moeten handelen in afwachting van het ALS-team of die geen leidende rol hebben binnen het reanimatieteam. Effectieve communicatie en samenwerking binnen teams staan centraal in deze cursus.

Cursusinhoud

De cursus behandelt de theoretische aspecten en de systematische en methodische aanpak van reanimatie in teamverband. Naast het uitvoeren van verschillende deelvaardigheden, ligt de nadruk op communicatie en veiligheid (CRM). De scenario’s worden aangepast aan specifieke doelgroepen, waardoor de cursus geschikt is voor diverse settings. Deze cursus is officieel gecertificeerd door zowel de Nederlandse Reanimatie Raad als de European Resuscitation Council.

Onderwerpen die aan bod komen:

  • Herkenning van de acute patiënt volgens de ABCDE-methodiek
  • Preventie van een cardiorespiratoir arrest
  • Basale reanimatievaardigheden
  • Defibrillatie
  • Ritmeherkenning
  • Luchtwegbeheer
  • Medicatietoediening
  • Informatieoverdracht aan het reanimatieteam en het Advanced Life Support-team

Instructie en certificering

Deze hoogwaardige cursus wordt gegeven door ervaren instructeurs die gecertificeerd zijn door zowel de NRR als de ERC. Na succesvolle afronding van het continuous assessment, waarbij de vaardigheden en kennis van de cursisten worden getoetst, ontvangen de deelnemers een certificering.

Meer informatie

Voor meer gedetailleerde informatie over de cursus en gerelateerde onderwerpen, kun je terecht op de website van het Medischinstituut (medischinstituut.nl).

De cursus Immediate Life Support (ILS) wordt aangeboden in samenwerking met het Medischinstituut.

088 71 10 220
opleiding@medischinstituut.nl

Meer informatie?

Immediate Life Support (ILS)