Blusmiddelen

Home » Onderhoud » Blusmiddelen

Bij het Veiligheidsinstituut kunt u uw blusmiddelen en/of overige veiligheidsmiddelen onderhouden.

De meeste blusmiddelen moeten jaarlijks onderhouden worden zodat ze direct inzetbaar zijn bij een beginnende brand.

Wij controleren en onderhouden schuimblussers, koolzuursneeuwblussers (CO2), brandslanghaspels, poederblussers en ook de verrijdbare bluswagens en droge blusleidingen. Onze service monteurs zijn breed opgeleid en dankzij hun kennis en ervaring kunnen ze alle soorten en typen blusmiddelen onderhouden. Eventueel kunnen ze direct uw overige BHV middelen mee keuren of aanvullen.

De gecertificeerde REOB-servicemonteurs controleren uw blusmiddelen en voorzien ze weer van een nieuw label. Zo is direct zichtbaar dat de blusser gekeurd is. Ook kan onze servicemonteur uw huidige blusmiddelen inventariseren. Zijn er voldoende middelen aanwezig, hangen deze op de juiste plek etc. etc. Onze servicemonteur kijkt graag met u mee! Na de controle worden de bevindingen met u doorgenomen. U ontvangt indien gewenst van ons een inspectierapport met alle technische gegevens. Dit inspectierapport kunt u opnemen binnen het veiligheidslogboek.

Droge blusleiding

Blusleidingen zijn voor de brandweer. Het doel van het aanbrengen van een droge blusleiding is om bij een brand binnen een hoog gebouw sneller te kunnen optreden. De droge blusleiding wordt van buitenaf via een pomp met water gevuld. Inspectie en controle van droge stijgleidingen vinden conform NEN 1594 plaats. Dit kunnen we eens per jaar of vijfjaarlijks onderhouden. Ook hiervan worden de bevindingen vastgelegd.

Na het onderhoud worden alle bevindingen vastgelegd in een servicerapport. Dit inspectierapport kunt u opnemen binnen het veiligheidslogboek.

Waarom zou u het onderhoud bij Het Veiligheidsinstituut onderbrengen?

  • Een vast aanspreekpunt
  • Snelle opvolging en persoonlijk contact
  • Goed opgeleide en gecertificeerde monteurs
  • Scherpe prijsstelling, zeker als u al een bestaande relatie van ons bent en al opleidingen afneemt of EHBO koffers laat controleren
  • Kwaliteitsborging door REOB NCP erkenning en lidmaatschap van de VEBON

Denkt u erover om  veiligheidsmiddelen te laten onderhouden?

Vraag dan een adviesgesprek aan met ons! Onze adviseur komt graag bij u langs om u van een goed advies te voorzien.

    Heeft u nog vragen?
    Neem gerust contact met ons op.

    088 71 10 200
    onderhoud@veiligheidsinstituut.nl