Code 95

Home » Opleidingen » Code 95

Bij Het Veiligheidsinstituut kun je zelf je pakket samenstellen, maar ook zijn er voor bedrijven  interessante menu’s waaruit te kiezen valt. De voordelen hiervan zijn, dat de kosten voor de periode van 5 jaar vast staan. De nascholing bestaat uit 35 uur (waarvan minimaal 7 uur praktijkscholing). Ook chauffeurs die al in het bezit zijn van een onbeperkt geldig chauffeursdiploma krijgen te maken met een beperking van de geldigheid. Vanaf 75,00 per persoon kunnen wij een Code 95 training organiseren. Speciaal voor transportbedrijven beschikken wij over interessante modulaire opbouw van verschillende thema`s.

Code 95 vervangt Chauffeursdiploma

Beroepschauffeurs zijn volgens Europese regelgeving verplicht om iedere vijf jaar tenminste 35 uur nascholing te volgen. Deze verplichting geldt voor het beroepsmatig besturen van alle voertuigen waarvoor een rijbewijs C of D vereist is. Zodra de chauffeur aan zijn nascholingsplicht heeft voldaan, komt er een zogeheten Code 95-vermelding op het rijbewijs. Deze vervangt het oude chauffeursdiploma en is vijf jaar geldig.

Code 95, voor wie?

Alle chauffeurs die nu een rijbewijs C of D halen en voor het eerst beroepsmatig de weg op gaan, moeten in het bezit zijn van Code 95. Vrachtwagenchauffeurs met een rijbewijs afgegeven vóór 10 september 2009, hebben in 2009 een termijn van 7 jaar gekregen om de code 95 te behalen. Zij moesten deze dus behaald hebben voor 10 september 2016. Deze is vervolgens geldig tot 10 september 2021. Chauffeurs die geboren zijn vóór 1 juli 1955 moeten eveneens hieraan voldoen maar chauffeurs die minder dan 12 uur per week niet-commercieel werken, zijn vrijgesteld van de verplichte nascholing. Voor buschauffeurs is deze regeling al een jaar eerder ingegaan.

 

 

 

Hoe werkt het halen van Code 95?

De 35 uur nascholing moet binnen vijf jaar gevolgd zijn, dit gebeurt in 5 dagen van 7 uur. Tenminste één dag moet besteed worden aan een praktijktraining. Voor de invulling van de overige 28 uur kunnen bedrijven en chauffeurs zelf een keuze maken uit een zeer uitgebreid aanbod van CCV-gecertificeerde nascholingscursussen. Dit kunnen bestaande certificeringen als Heftruck, BHV, VCA zijn, maar ook praktische cursussen zoals Lading zekeren en Werken met de autolaadkraan of Meeneemheftruck.

Hoe pakt het Veiligheidsinstituut code 95 op?

Dit doen we met onze samenwerkingspartner Her opleidingen, ze zijn gespecialiseerd in logistieke opleidingen. Door deze overname kunnen wij onze cursisten een volledig pakket aanbieden die kwalitatief hoogwaardig is! Her opleidingen is al sinds 2013 de beste opleider van Nederland en voor 2019 zijn ze wederom genomineerd!

 

 

 

Hoe nu verder?

Binnen het Veiligheidsinstituut zijn relatiebeheerders werkzaam die ruime ervaring hebben met Code 95. Ze staan je graag te woord en voorzien je van gedegen advies en een offerte. Laat hier uw gegevens achter.

    Wilt u de opleiding graag bij u op het bedrijf? Vraag nu een op maat gemaakte offerte aan!

    Offerte aanvragen