Resoluut Handelen Ploegleider

Home » Opleidingen » Resoluut Handelen Ploegleider

Samenwerken om binnen uw organisatie ook de overige veiligheidsrisico’s te trainen. Wij kunnen wij uw ploegleiders opleiden als het gaat over de juiste communicatie. De training Resoluut Handelen “Ploeg leiden zonder stress!” Deze training is voor iedere organisatie die bij een BHV-inzet een ploegleider heeft.

De training Resoluut Handelen is een waardevolle aanvulling op de huidige BHV herhalingstraining voor ploegleiders.

Wij bieden cursussen aan in alle soorten en maten, bij u op locatie of op een van onze oefencentra’s. Deze training is altijd maatwerk, onze trainer neemt contact op om het lesplan met u af te stemmen.

Er zijn twee mogelijkheden als het gaat over de locatie waar je getraind wilt worden;

  • Op een van onze oefencentra
  • Bij jou op het bedrijf

Vooropleiding
Deelnemers moeten de basiscursus BHV gevolgd hebben. Voor de effectiviteit is het wenselijk dat zij ook enige jaren ervaring hebben als BHV-er.

Is deze cursus geschikt voor mij?
Als jij resoluut wilt leren handelen is deze cursus geschikt!

Na de training kun je:

  • De juiste coördinatie en regievoering vanuit de centrale post;
  • Verstrekken van duidelijke opdrachten en instructies aan de BHV-ers;
  • De juiste communicatie toepassen ten aanzien van de hulpdiensten;
  • Je eigen spanning onder controle houden.

 

 

 

De tijdsinvestering:
Een training duurt 1 of 2 dagdelen afhankelijk van de wens. Één dagdeel duurt  3 uur kan op elk gewenst tijdstip starten.

Lesdag

Opzet van de training:

De training bestaat uit de volgende onderdelen en kunnen gecombineerd worden:

Een duidelijk plan maken:

Aan de hand van een goed plan is het “BHV optreden” een makkie.

Een goed plan en duidelijke instructies maken het uitvoeren van een BHV inzet voor de ploegleider een stuk makkelijker. Kortom, tijd en ruimte over houden om het overzicht te bewaren als leider. Het oefenen hiervan doen we aan de hand van een aantal communicatie oefeningen m.b.v. Lego, Knex en video’s.

Resultaat: verschaf een compleet beeld (letterlijk) van het einddoel. Dan weet iedere BHV-er hoe naar dat doel toe te werken. Dan zijn kleine aanwijzingen of bijsturingen als ploegleider voldoende.

Verstrekken van opdrachten:

Aan de hand van het W5H model geven wij praktische handvaten om op een effectieve wijze opdrachten te verstrekken. Wij behandelen dit model kort. Het kan hierna in de praktijksimulatie worden beoefend bij de teamopdrachten. 

Tactische Oefening Zonder Troepen! (TOZT):

De groep wordt in twee teams gesplitst. Ieder team gaat een eigen casus voorbereiden die door ons wordt verstrekt. De inhoud wordt in overleg met de opdrachtgever bepaald.

Real time simulatie:

Aan de hand van een casus wordt een volledige inzet gesimuleerd. De ploegleider en de assistent gaan deze simulatie leiden. De BHV-ers zullen ook daadwerkelijk een inzet doen v.w.b. de communicatie. Zij gaan ook echt het pand in met portofoons en een stopwatch. Deze simulatie kan uitstekend tijdens kantooruren plaatsvinden omdat de BHV-ers niet met hesjes zullen lopen.

 

De kosten zijn inclusief

  • Arrangementskosten, koffie/thee en lunch bij 1 dag trainen
  • Cursusmateriaal

 

Wilt u de opleiding graag bij u op het bedrijf? Vraag nu een op maat gemaakte offerte aan!

Offerte aanvragen